موفقیت واقعی چیست و فرد موفق کیست
می دانم که همه برای رسیدن به موفقیت به طور خستگی ناپذیر تلاش می کنیم اما به آنچه که در آرزویش هستیم دست نمی یابیم آیا مسیر موفقیت را اشتباه انتخاب کرده ایم؟ هدف و مقصود مشخص و روشنی نداشته ایم؟ به توانایی ها و امکانات خود بی توجه بوده ایم؟ آیا در نیمه راه پی برده ایم که هدف مورد نظر در رسیدن به موفقیت سعادتی به دنبال نخواهد داشت؟
چرا برخی از مردم بعد از رسیدن به آرزوهایشان همچنان ناراضی هستند؟ آیا معیارهای نادرستی برای رسیدن به موفقیت برگزیده اند؟ چرا بعد از رسیدن به بالاترین مقام باز هم احساس ناخرسندی می کنند؟ چرا شادی آنها زودگذر و بی دوام است؟ چرا هنوز طعم کامیابی و موفقیت به دست آمده را نچشیده و از آن لذت نبرده دنبال هدفی جدید هستند؟ آنها از زندگی چه می خواهند که با وجود تلاش سیری ناپذیر هرگز خشنود نیستند؟ تعریف درست و واقعی موفقیت چیست؟
«موفقیت همراه با حیثیت طلبی به عصبیت، ناکامی، محرومیت و ناخشنودی می انجامد.» ماکسول مالتز
چرا همواره از انسانهاى خوشبخت می پرسند: راز موفقیت شما چیست؟
هیچ کس جز خود فرد نمی داند که چقدر موفق است چون موفقیت یک حس درونی است که تا فرد باور نداشته باشد کسی نمی تواند بگوید که او فرد موفقی است. پس به حرف دیگران بی اهمیت باشیم و سعی کنیم که به نظر اطرافیان نسبت به خود فقط لبخند بزنیم. ببینیم کسانی که درباره ما قضاوت می کنند خودشان چگونه هستند و در کجای راه قرار گرفته اند. در مسیر موفقیت فراز و نشیب ها و چالش های بسیاری است اما باید به آنها بی توجه باشیم تا به آنچه می خواهیم برسیم. یکی از ویژگی های موفقیت داشتن هدف است، با یافتن راههای درست می توان به موفقیت دست پیدا کرد.
«بیشتر مردم به همان اندازه خوشبخت هستند که خود می خواهند.» آبراهام لینکلن
بعضى از صاحب نظران موفقیت را مثلثى طلایى می دانند که سه ضلع آن عبارتند از:
1- نظم و آرامش
2- برنامه ریزى و دقت
3- سرعت عمل و زمان شناسى
در حقیقت هر انسانى ناخداى کشتى زندگى خود است و زمانى موفق خواهد بود که خوب فکر کند، تعیین هدف کند، خوب حرکت کند و با تغییرات سازگار شود، خوب برنامه ریزى و عمل کند.
موفقیت یعنی پیشبرد تمام فاکتورهای انسان (سلامتی، معنویت، ثروت، آرامش، عشق و خدمت به دیگران)
انسان دارای ابعاد مختلفی است که برای رسیدن به موفقیت باید تمام فاکتورهای خود را پیشرفت دهد یک فرد تنها با پرورش یک بعد وجودی خود موفق محسوب نمی شود بلکه باید تمام زوایای وجودش را پرورش دهد (پرورش افکار) تا به هدف نهایی خود در زندگی برسد.
ما باید دارای باورهای مثبت باشیم و همیشه خود را فردی ببینیم که آرزو داریم باشیم. افکار منفی خود را از رسیدن به خواسته ها و اهدافمان دور کنیم. این افکار از کودکی درون ذهنمان لانه کرده و ما را به سمتی پیش می برد که نمی خواهیم.
اگر می خواهیم زندگیمان را تغییر دهیم ابتدا باید باورهایمان را تغییر دهیم.
وقتى باور انسان به موفقیت مثبت باشد، انسان از مواهب زیر برخوردار مى شود:
الف- نوع نگاهش به زندگى مثبت می شود.
ب- حرکت، فعالیت و تلاش خود را با برنامه ریزى همراه می کند.
ج- با شکست هاى جزئى در سر راهش ناامید نمی شود.
د- همواره براى رسیدن به موفقیت و پیروزی بیشتر فعالیت می کند.
- ۹۷/۰۱/۲۱