چگونه در لحظه حال زندگی کنیم
در لحظه زندگی کنید، در زمان حال زندگی کنید
در لحظه زندگی کردن: تصور هر لحظه زندگی، ما را وادار می کند که ارزش آن لحظه را طولانی تر و معنادارتر سازیم. وقتی که در لحظه زندگی می کنیم، بجای….
زندگی کردن در لحظه یا حال به معنی آن است که با تمام حواس خود، هشیار و آگاه به زمان حال باشیم. این بدین معنی است که به گذشته فکر نکنیم یا در آن ساکن نباشیم و نیز مضطرب و نگران آینده نباشیم.
وقتی شما توجه خود را به زمان حاضر یا حال می دهید، بر روی کاری که در دست دارید تمرکز می کنید. شما تمام توجه خود را به آنچه که بایستی انجام بدهید، متمرکز می کنید و تا رسیدن به نتیجه پیش می روید.
تصور هر لحظه زندگی، شما را وادار می کند که ارزش آن لحظه را طولانی تر و معنادار تر سازید. وقتی که در لحظه زندگی می کنید، بجای جستجوی کمیت زمان، از هر دقیقه لذت می برید و آن را مزه مزه می کنید. کمیت را فدای کیفیت نمی کنید.
البته، این به معنی آن نیست که برنامه ای ندارید، اهداف خود را مشخص نکرده و یا خود را برای آینده آماده نمی کنید. شما تمام این امور را می توانید انجام دهیم و در عین حال از هر لحظه لذت ببرید، درست به همان شکلی که بر شما آشکار می شود.
بطور مثال، اگر هدفمان این باشد که هر روز ورزش کنید، می توانید این ورزش را در حالی انجام دهید که از لحظات تمرین و فرایند واقعی آن لذت ببرید(یا حداقل در آن لحظه حضور داشته باشید).
زمانی که شما خودتان را برای زندگی در لحظه آموزش می دهید، خود را در آن لحظه فرو می برید و زیبایی آن را کشف می کنید. شما یاد می گیرید که روی انرژی خود تمرکز و آن را مدیریت کنید. ورزشکاران حرفه ای طرز استفاده از این نوع تمرکز را بسیار خوب می دانند. آنها می دانند که کمال و موفقیت، نتیجه مدیریت مهارت و متعادل ساختن انرژی شان است.
برای اینکه هر لحظه را بشمارید، بایستی پذیرای آن باشید. هرکاری که انجام می دهید و با هر شخصی که در ارتباط هستید، تمام توجه خودتان را به آنها اختصاص دهید. حتی زمانی که استراحت می کنید، بایستی آن لحظه را مزه مزه کنید. این به شما فرصتی برای دوباره شارژدشدن، دوباره تازه شدن و پیدا کردن شفافیت می دهد.
در اغلب موارد شما انتظارات بسیار بزرگی از خودتان و زندگیتان دارید. شما جهت انجام این امور هجوم می برید و با شتاب کاری را انجام می دهید، واقعاً بدون آنکه از فرایند آن لذت ببرید. این هجوم بردن برای چیست؟ فکر می کنید به کجا می روید؟ اگر شما توقف نکنید و درباره اینکه به کجا می روید، فکر نکنید: احتمالاً جهتتان را گم می کنید. در عوض، وقتی شما قدر هر لحظه را می دانید و درس های آن را برداشت می کنید، آگاهانه، هدفمند و مسئولانه زندگی می کنید.
به علاوه، وقتی در گذشته زندگی می کنید و اجازه نمی دهید که تجارب دردناک، اشتباهات پیش آمده یا روزگار سخت، بگذرند، شما خود را به حال و آینده ای مشابه محکوم می کنید. شما باید بپذیرید که نمی توانید گذشته را تغییر بدهید، شما تنها می دانید که در آن به سر می برید، سپس به پایان می رسد و به جلو حرکت می کنید.
زندگی در لحظه به معنی آن است که اجازه بدهید گذشته عبور کند و به آینده اعتماد کنید. اگر ما مثبت و به زمان حاضر خوش بین باشید، آینده شما نیز مثبت و امید بخش خواهد بود. شما این را به خود مدیون هستید که هر لحظه تان را از همین حالا بشمارید.
ضربه هایی برای زندگی کردن در لحظه:
– به ذهنمان آموزش دهیم که روی فعالیت حاضر تمرکز کند.
– درگیر در فعالیت شویم و آنچه را که انجام می دهیم حس کنیم، از فرایند انجام آن لذت ببریم.
– روشهای آرام سازی را بیاموزیم تا در هر لحظه حضور داشته باشیم.
– به محیط اطرافمان توجه کنیم. نورها، اصوات، بوها و جزئیات محیط.
– با تمرکز، به مکالمات دیگران، موسیقی، حتی سکوت گوش دهیم.
– غذا و نوشیدنی را مزه مزه کنیم. طعم هر لقمه غذا را بچشیم.
مزایای زندگی کردن در لحظه:
– ما ارتباط بیشتری با افکار و احساساتمان پیدا می کنیم.
– با دیگران ارتباط بیشتری پیدا می کنیم.
– قدردانی و لذت بخشی زندگی را بیشتر احساس خواهیم کرد.
– اگر ما در لحظه زندگی کنیم، لحظه از کنار ما نمی گذرد.
– احساس تمرکز، صلح و زنده بودن بیشتری می کنیم.
– کمتر احساس اضطراب و ترس می کنیم.
مانند تمام مهارت ها، برای آموزش و لذت بردن از در لحظه زندگی کردن، نیاز به وقت گذاشتن و تمرین است. از همین حالا شروع کنیم و زندگی را از منظری تازه و جدید ببینیم.
“اگر شما هنوز درباره آنچه که دیروز انجام دادید، صحبت می کنید، امروز کار زیادی انجام نمی دهید”
“ما همیشه آماده می شویم برای زندگی ولی هرگز زندگی نمی کنیم” “رالف امرسون”
“اگر شما همه زندگیتان را منتظر طوفان بوده اید، هرگز از تابش خورشید لذت نخواهید برد” “موریس وست”
“کودکان نه گذشته و نه آینده دارند، آنها از زمان حال لذت میبرند، کاری که تعداد معدودی از ما انجام می دهیم” “بروئر”
منبع : پرورش افکار
- ۹۶/۱۲/۱۸