زندگینامه فاطمه طریقت منفرد – رستوران هانی
خانم فاطمه طریقت منفرد نخستین رستوران دار خانم در ایران
خانم فاطمه طریقت منفرد مؤسس رستوران هانی در تهران از ۲۷ سال پیش کار خود را آغاز کرد، اگرچه در آغاز کار با مخالفت جدی پدر خود رو به رو بود، اما پشتکار این زن با اراده باعث شد این رستوران در رده رستوران های معروف تهران قرار گیرد.
خانم فاطمه طریقت منفرد پیش از آنکه صاحب رستوران «هانی»، یکی از بزرگترین رستورانهای تهران باشد، یک زن است، زنی که برای خانواده تلاش میکند و این انگیزه که از کودکی در وجود استوار و در عین حال زنانه اش جریان داشته نهایتاً از او زنی میسازد که تنها و با استقامت، خود را محکم و با اراده سوار بر جریان زندگی میبیند و درسی ماندگار می شود.
بیوگرافی فاطمه طریقت منفرد هانی
فاطمه طریقت منفرد در شهریور 1331 در خیابان ری تهران و در خانوادهای کاملاً مذهبی به دنیا آمد و این جزئی از افتخارات زندگی اوست. خانواده طریقت خانواده کوچکی نبود. پدرش رستوراندار بود.
همسر فاطمه طریقت منفرد
برای خانم فاطمه طریقت منفرد همه چیز از یک آتش سوزی شروع شد، دقیقاً ۳۲ سال پیش، کارخانه چمدان سازی حاج اکبر کبریتچی سوخت و اعتبار خاندان بر باد رفت، همین شد که خانم خانه به فکر شغل آبا و اجدادی افتاد و تصمیم گرفت به کمک همسرش بیاید.
فاطمه طریقت منفرد با وجود تمام مخالفت ها آستین ها را بالا زد و سراغ سیخ کباب و دیگ برنج رفت. فاطمه طریقت منفرد، موفق شد رستورانی را راه بیندازد. رستورانی که دقیقاً یک روز قبل از تولد آخرین فرزندش افتتاح شد و نام « هانی» پسر سوم خانواده را بر خود گرفت نامی که حالا برای خود برند بزرگی به شمار می رود.
رستوران داری شغل آبا و اجدادی خانواده پدری خانم طریقت است، تقریباً تمام مردان خانواده او به این حرفه اشتغال داشته اند، پدرش نیز رستوران طریقت را در سال ۱۳۱۷ راه اندازی کرد، اما افتتاح هانی به دست خانم طریقت در اسفند ۱۳۵۹ یک گام بزرگ بود.
خانواده وی، خانواده بزرگ و مذهبی بود که کار کردن زنان در آن عیب بزرگی به شمار می رفت و دختران حق نداشتند بیشتر از مقطع ابتدایی تحصیل کنند. آنها باید آماده می شدند تا همسری خوب و مادری مهربان باشند.
خانم طریقت نیز همین گونه و بر اساس سنت قدیمی خانواده بزرگ شد و برخلاف میل باطنی به اجبار پدر ازدواج کرد که این وصلت با وجود ۵ فرزند ( ۴پسر و یک دختر ) در بیستمین سال به جدایی کشید و خانم طریقت به تنهایی بار رستوران داری را به دوش کشید.
احترام به قانون، داشتن نظم و انضباط در کار و عشق به ایران از خصوصیت های مهم این زن برجسته است، رمز موفقیت وی در حیطه کاری، نکته سنجی و ریزه کاری هایی است که شخصاً و با نظارت کامل وی انجام می پذیرد.
هم اکنون روزانه حدود ۶۰ منوی غذا، سرد و گرم در رستوران هانی سرو می شود که رضایت مشتری های ایرانی و خارجی را به خود جلب کرده است.
راز موفقیت مدیر رستوران هانی از زبان خودش
خیلی ها می پرسند که راز این موفقیت چیست؟ باید بگوییم رمز اصلی اش این است که فاطمه طریقت منفرد هیچ وقت از زیر کار در نرفته، حتی شاید خیلی وقت ها پیش آمده که کار را به خانواده ترجیح داده که درست هم نبوده، اما کاری که او انجام می دهد مسئولیت سنگینی دارد و حتی فکر می کند کمتر از کار یک پزشک نیست، چون یک اشتباه ممکن است حوادثی را به وجود بیاورد که جبرانش خیلی سخت باشد…
او میگوید: با این وجود تمام این سختی ها و خستگی ها وقتی که مردم می آیند و به خاطر کیفیت کار تشکر می کنند خستگی از تنم بیرون می رود. خانم فاطمه طریقت منفرد به شدت عاشق کارش است می گوید می توانست بی خیال همه چیز شود ولی وجدان کاری و تعهد مانع است.
شغل مردانه با کارگران مرد، می دانم که این تصور برای خیلی ها وجود دارد که رستوران داری یک شغل مردانه است. به عنوان یکی از معدود زنان رستوراندار ایرانی، هر چند منش و شخصیت رفتاری افراد را مهم ترین عامل در انتخابشان برای کار می دانم اما معتقدم کار کردن با آقایان راحتتر است. به خاطر همین بیشتر کارمندان رستورانم را مردها تشکیل می دهند. در آشپزخانه هانی هر چند خودم سرآشپز و رئیس هستم اما تمام آشپزهای مشغول به کار که تحت تعلیم خودم بوده اند، مرد هستند.
کارگران در عین راضی بودن از ایشان را به عنوان تنها و یگانه قدرت مسلط بر کار پذیرا هستند.
فاطمه طریقت منفرد هیچ وقت طوری فکر نکرد که رئیس رستوران است، پس فقط یک نظارت از راه دور داشته است. او روی کارش و غذایی که به دست مردم می رساند نظارت کامل دارد چون کارش را فوق العاده دوست دارد، خودش از ۱۵سالگی کار کرده و از ۲۷سالگی رسماً وارد رستوران شده.
منبع : سایت قانون جذب پرورش افکار
- ۹۶/۱۲/۱۳