زندگینامه فرهاد محیط – کارآفرین موفق ایرانی
فرهاد محیط یک کارآفرین موفق ایرانی است که مؤسس و رئیس هیئت مدیره و مدیر ارشد وبسایت های متعددی می باشد. فرهاد محیط هم اکنون مدیر عامل وبسایت Gripe است. فرهاد محیط در زمینه های مختلفی چون مدیریت تولید، تبدیل ایده به واقعیت، هدایت شرکت های بزرگ اینترنتی، انتقال با پورتال ها (درگاه ها)، بهینه سازی سایت بر اساس الگوریتم، توسعه ی نرم افزاری، جمع آوری پول، هدایت و ایجاد انگیزه در تیم های کاری و انجام کارها با لذت و اشتیاق تخصص دارد.
فرهاد محیط دوم اسفند ۱۳۴۷ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۷ ایران را به همراه خانواده اش ترک کرد و پس از چندین سال زندگی در فرانسه و انگلیس، در سن ۱۳ سالگی با خانواده اش به امریکا مهاجرت کرد. فرهاد محیط سه مدرک لیسانس در زمینه ی ریاضی، کامپیوتر و اقتصاد از دانشگاه کالیفرنیا-لس آنجلس و یک مدرک MBA در زمینه ی مدیریت کارآفرینی از دانشگاه پنسیلوانیا-وارتون کسب نموده است. فرهاد محیط زمانی که هنوز در دانشگاه وارتون مشغول درس خواندن بود رؤیای راه اندازی وبسایت BizRate را جهت ارزیابی و درجه بندی فروشندگان اینترنتی و ردگیری کالاها، در سر می پروراند. فرهاد محیط پایان نامه خود را در زمینه ی این طرح تجاری نوشت و عملاً در سال ۱۹۹۶ BizRate شروع بکار کرد و پس از مدتی به یکی از بزرگ ترین شبکه های اینترنتی برای ارائه ی فیدبک (بازخورد) برای مشتریان در کل جهان تبدیل شد. مشتریان از طریق این سیستم، فروشگاه ها را بر اساس عملکرد و میزان اعتبارشان رتبه بندی می کردند و بر اساس این رتبه ها فروشگاه ها نشان مخصوص BizRate را دریافت می کردند.
در سال ۱۹۹۹، فرهاد محیط وبسایت جدیدی بنام Shopzilla را راه اندازی کرد و با مدیریت بسیار خوب او این وبسایت بسیار سود آور شد و در سال ۲۰۰۵ به مبلغ ۵۶۵ میلیون دلار به شرکت EW Scripps-SSP فروخته شد. در این روند، Shopzilla به یکی از بزرگ ترین و موفق ترین موتورهای جستجوگر خرید تبدیل شده و روزانه به حجم عظیم مشتریان در سراسر دنیا کمک می کند تا کالاهای مورد نیاز خودشان را هوشیارنه انتخاب کنند و خریدهای خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه های مختلف انجام دهند. در سال ۲۰۰۷، فرهاد محیط وبسایت DotSpots را پایه گذاری کرد. این وبسایت با هدف کمک به روزنامه ها جهت دستیابی به متون ویرایش شده توسط کاربران، با کیفیت بسیار عالی ایجاد شد. این وبسایت همچنین برای وبلاگ نویس ها و روزنامه نگاران امکانات ارائه دیدگاه های شان را به آسانی فراهم ساخته است.
فرهاد محیط اخیراً وبسایتی بنام Gripe را راه اندازی کرده است. Gripe محیطی مجازی و برنامه ایی قابل نصب بر روی گوشیهای موبایل است که امکان ثبت و انتشار نظرات و گلایه های افراد نسبت به ارائه کنندگان خدمات تجاری را زمانی که به صورت کلامی از دهان گوینده خارج می شوند را دارد و این باعث می گردد شرکت های مورد نظر مشکلات و نظرات مشتریان را سریعاً دریافت کرده و درصدد حل آنها برآیند.
فرهاد محیط علاوه بر فعالیت های کارآفرینی خود، در زمینه ی کارهای اجتماعی و بشر دوستانه نیز فعالیت دارد. فرهاد محیط از اعضای بنیاد بورسیه ایران و بنیاد فرهنگ می باشد. فرهاد محیط به کارهایی از قبیل مطالعه ی داستان های غیر واقعی، خواندن، نوشتن شعر، ملاقات و مسافرت و گپ و گفت و گو با دوستان و اقوام نیز علاقه مند است. شاعران مورد علاقه ی فرهاد محیط عبارتند از : جورج لوییس بورگس و مولانا به دلیل اینکه شعرهای او همیشه در مورد لذت و شادی در زمان حال و شور و شعف در تمام لحظات زندگی است.
فرهاد محیط همیشه می گوید کسی الگویش در زمینه تجارت نبوده است، اما اگر ما به دنبال کسی جهت الهام گرفتن برای خود هستیم بهتر است از بین نویسندگان، هنرمندان یا فیلسوفان و نه کسانی که تنها به فکر پول هستند، افرادی را بعنوان الگو انتخاب کنیم.
فرهاد محیط همیشه لباس های عادی و ارزان قیمت به تن می کند و زمان زیادی را صرف شکل ظاهری خود نمی کند. فرهاد محیط می گوید: “من دوست ندارم که در جمعیت کثیر گم شوم. من شخصیتی منحصر بفرد هستم و مردم من را فراموش نخواهند کرد.”
توصیه های فرهاد محیط
فرهاد محیط برای دانشجویان و ایرانیانی که علاقمند به کارآفرینی هستند سه توصیه دارد:
1-بی خیال همه گزینه های دیگر شویم چون گزینه ها کار را خراب می کنند. در این راه مطمئناً با سختی های زیاد و موارد استثنایی ظاهراً غیر قابل حلی رو به رو می شویم و اگر پش رویمان گزینه دیگری (یعنی شغل دوم) داشته باشیم به جای ایستادن و جنگیدن، حتماً انتخابش می کنیم.
2-ایده ها و همکارانمان را خودمان مستقلاً انتخاب کنیم. فکر و اندیشه ما باید بتواند روی پای خودش بایستد “محکم و استوار باشم” و متکی به تأیید و تشویق بقیه نباشد. ضرورتی ندارد شرکایمان حتماً دوست ماهم باشند “در واقع بهتر است نباشند” فقط لازم است که مکملی برای مهارتهای ما بوده و از نظر شخصیتی با ما جور باشند. ملاکهای شخصی من برای انتخاب همکار اینهاست: باید روراست، باهوش و احساساتی و مشتاق باشند. بدون این ۳ ویژگی با هم جور در نمی آییم. غیر از این ،آنها باید تا جایی که امکان دارد در مهارت ها و علایق با من تفاوت داشته باشند.
3-کارها را عقب نیندازیم. همین حالا انجامشان بدهیم اگر قرار است شکست بخوریم هرچه زودتر این اتفاق بیفتد بهتر است چون بعدها همیشه چیز بیشتری برای از دست دادن داریم مثل خانواده ای که باید حمایتش کنیم شیوه زندگی که باید ادامه اش بدهیم و … .
- ۹۶/۰۸/۰۸